top of page
Search

Jubileumsutstilling ved Nordnorsk Kunstnersenter i Svolvær

Updated: Jul 16, 2019

Utstillingsperiode; 8. juni - 11. august 2019.

Deltar på utstillingen "Generalforsamlingen", en medlemsutstilling for kunstnere organisert i Nord-Norske Bildende Kunstnere og Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge, som vises i Galleriet i Svolvær ved Nordnorsk Kunstnersenter, Torget 20, hele sommeren.


Foto; Kjell Over Storvik/NNBK

Jeg deltar med en monotypi som ble laget i 2018, med tittel; "Nordlys IV", str. 47x46 cm,


Denne jubileumsutstillingen ved Nordnorsk Kunstnersenter markerer at det i år er 40 år siden Nordnorsk kunstnersenter ble grunnlagt. Utstillingen har da også fått navnet "Generalforsamlingen", og er en stor mønstring med hele 92 nordnorske kunstnere, se alle deltagerne under;


Generalforsamling er ingen vanlig utstillingstittel, men i et jubileumsår er det god grunn til å understreke det følgende: i et kunstnersenter er de som lager kunsten – kunstnerne – også de som styrer. Da Nordnorsk kunstnersenter ble etablert var det som en del av en nasjonal bevegelse. Fra 1976 og fram til midten av 80-tallet etablerte kunstnere i hele Norge kunstnersentre knyttet til deres regionale kunstnerorganisasjoner. Nordnorsk kunstnersenter var det fjerde som ble etablert, etter sentrene i Bergen, Stavanger og Trondheim. I dag er det 15 kunstnersentre i Norge, alle fordelt etter fylkesgrensene fra før regionreformen, med unntak av Nordnorsk kunstnersenter, som hele tiden har hatt ansvar for hele Nord-Norge, og Samisk Senter for Samtidskunst. Sentrene er organisert i et nettverk med et felles sekretariat, Kunstsentrene i Norge.

 

Utvalgte foto fra utstillingen, fotograf; Kjell Ove Stovik, NNBK;


 

Kortvideoer fra ett av utstillingsrommene;ความคิดเห็น


bottom of page