top of page
Search

"EQUINOX" i Bodø Kunstforening

Updated: Jun 20, 2021

Utstillingsperiode; 13.mars - 25.april 2021

Equinox er den første jubileumsutstillingen i 2021 produsert av Bodø Kunstforening (75 år) og Nordnorske Bildende Kunstnere / NNBK (50 år). Jeg deltar med en tegnet papirskulptur, der begge sider er tegnet med linjer tett i tett med tusj.


Utstillingstittelen Equinox betyr vårjevndøgn, der natt og dag er i likevekt. Utstillingen er den første i en serie utstillinger arrangert av NNBK i 2021, med det overordnede teamet AURA - å balansere lys og mørke.


I mitt bidrag til utstillingen har jeg tatt tak i likevektsbegrepet som en mental tilstand. Med utgangspunkt i et kvadratisk papirark, der alle sider er like lange, bruker jeg papirets evne til å danne en skulpturell form for å oppnå en dialog og balanse mellom tegnede linjer på innsiden og utsiden av papiret. Den mørkere valøren på innsiden omsluttes av en lysere valør på utsiden. Papirskulpturen Khronos henger i likevekt fritt fra taket etter ett hjørne.


Det å forfølge streken og gjenta et tegnemønster med små variasjoner, igjen og igjen, samtidig som det tilfeldige får lov til å materialisere seg i prosessen, er hvordan tegningen er blitt til. I en personlig erfaring – innenfor et eget, prosaisk univers som tilsynelatende kan virke kontrollerbart, oppstår tegningene på papiret som danner skulpturen. I utførelsen er hver linjer tegnet i en langsom, sammenhengende og konsentrert bevegelse fra toppen av papiret til bunnen, en handling som krever hele kroppens engasjement. Ingen linjer krysser hverandre og ingen linjer like. Det er repetisjon med rytme og uendelig mange små variasjoner, nesten som pust.


Her er link til video der jeg forteller om verket; https://www.facebook.com/sisselaurlandart/posts/1171965659918269


Tusen takk til Kulturrådet for prosjektstøtte!Comentários


bottom of page