Search

"EQUINOX" i Bodø Kunstforening 13/3-25/4 2021Jubileumsutstillingen Equinox er produsert av Bodø Kunstforening (75 år) og Nordnorske Bildende Kunstnere - NNBK (50 år), og er med kunstnere som er medlemmer av NNBK. Utstillingstittelen Equinox betyr vårjevndøgn, der natt og dag er i likevekt. Utstillingen er den første i en serie utstillinger arrangert av NNBK i 2021, med det overordnede teamet AURA - å balansere lys og mørke.


I mitt bidrag til utstillingen har jeg tatt tak i likevektsbegrepet som en mental tilstand. Med utgangspunkt i et kvadratisk papirark, der alle sider er like lange, bruker jeg papirets evne til å danne en skulpturell form for å oppnå en dialog mellom tegnede linjer på innsiden og utsiden av papiret. Den mørkere valøren på innsiden omsluttes av en lysere valør på utsiden. Papirskulpturen Khronos henger i likevekt fritt fra taket etter ett hjørne.


I utførelsen er hver linjer tegnet i en langsom, sammenhengende og konsentrert bevegelse fra toppen av papiret til bunnen, en handling som krever hele kroppens engasjement. Ingen linjer krysser hverandre og ingen linjer like. Det er repetisjon med rytme og uendelig mange små variasjoner, nesten som pust.


Her er link til video der jeg forteller om verket; https://www.facebook.com/sisselaurlandart/posts/1171965659918269


Tusen takk til Kulturrådet for prosjektstøtte!