top of page
Search

CORE 0.5 i Galleri Nord-Norge

Updated: Jan 30, 2022

Kunstnergruppen SEFF! hadde utstilling i Galleri Nord-Norge i Harstad i perioden 13. november 2021 til 9. februar 2022. Galleriet har vært en drøm å stille ut i. Et stort, men på samme tid intimt, visningssted med 5 meters takhøyde i hovedsalen.


SEFF! ble startet i 2017 og består av Sissel Aurland, Anja Borgersrud og Ronja Allum, som alle har atelier og verksted hos KunstSkansen på Blaker Skanse. Vi jobber stedsspesifikt og tidsavgrenset i en serie av prosjekter som henger sammen, ved at det neste prosjektet avfødes av spørsmål det forrige prosjektet frembrakte. Problemstillingene vi tar tak i og jobber med er aspekter av opplevelsen av å være menneske med utgangspunkt i vår egen erfaringsbakgrunn.


Vi har laget stedsspesifikke verk til Galleri Nord-Norge, basert på plantegninger og foto. Etter intense dager med montering før utstillingsåpningen, kunne vi endelig møte våre egne ferdige verk for første gang - et strekt og godt møte!


På utstillingsåpningen 13. november 2021 , spilte Knut Erik Sundquist på kontrabass en egenkomponert sammensetning av Jan Garbarek "He Comes from the North" satt sammen med et stykke av en polsk komponist. Vakkert og rørende! Kulturhusdirektør Peter Krarup holdt tale, og bidro til en fin ramme.

Foto: fra Harstad Tidende

Foto: Sove Nilsen.

I prosjektet CORE jobber vi med en tematikk om kjernen av et menneske.


"Grunnordet Jeg - Du, kan bare sies med vårt hele vesen. Samlingen og sammensmeltningen til det hele vesen kan aldri skje gjennom meg og kan aldri skje uten meg. Jeg blir til ved Du´et. I det jeg blir Jeg, sier jeg Du. Alt virkelig liv er møte."

-Martin Buber (1878-1965); Jeg og Du, 192.

Oversiktsfoto fra utstillingen;

Foto: Kjell Ove Storvik

Foto: Kjell Ove Storvik

Foto: Kjell Ove Storvik

Foto: Kjell Ove Storvik

Foto: Kjell Ove Storvik

"Reisende Rom III, Kilden" 2021, av Ronja Allum

Foto: Kjell Ove Storvik

"Isolation - Connection", 2021, 715x270 cm, av Sissel Aurland;

Foto: Kjell Ove Storvik

"Isolation-Connection", 2021, Tusj på A3 akvarellpapir 300g Canson. str. 715x270 cm. av Sissel Aurland


"The Void", 2021, av Anja Borgersrud

Foto: Kjell Ove Storvik


Tusen takk til Kunstsentrene i Norge for prosjektstøtte!

Comments


bottom of page