top of page
Search

"Collective Resilience" i Moss Kunstforening

Updated: Apr 23, 2021


Papirskulptur av gulvpapp, der begge sider er påtegnet linjer tett i tett med tusj
"Khronos" av Sissel Aurland

Moss Kunstgalleri.

Utstillingsperiode; 16. januar - 14. mars 2021.


Utstillingen "Collective Resilience" er en gruppeutstilling med kunst fra 20 kunstnere fra KunstSkansen på Blaker, som har produsert kunst i en tid med usikkerhet. Det har vært utfordrende å opprettholde fokus under pandemien for alle, og for kunstnerne å beholde troen på at man en dag kan samle publikum og holde utstilling igjen. Utstillingen representerer en kollektiv viljestyrke materialisert i en visuell spennvidde av billedkunst, installasjoner og skulptur. Velkommen til en fysisk utstilling!

 

Jeg deltar med verket "Khronos".

Papirskulpturer som er laget av gulvpapp, der begge sider av papiret er tegnet med linjer tett i tett med tusj.


Det å forfølge streken og gjenta et tegnemønster med små variasjoner, igjen og igjen, samtidig som det tilfeldige får lov til å materialisere seg i prosessen, er hvordan disse tegningene er blitt til. I en personlig erfaring – innenfor et eget, prosaisk univers som tilsynelatende kan virke kontrollerbart, oppstår tegningene på papiret som danner skulpturen.

Verket forandrer sakte uttrykk i løpet av utstillingsperioden. Etter hvert som tiden går, reduseres spensten i papiret og verket folder seg mer ut.


bottom of page