Search

"Hvite linjer i Pil og Sand" vist i Tromsø Kunstforening

Updated: Jun 20

Den tredje 50-års jubileumsutstillingen til Nord-Norske Bildende Kunstnere har fått tittelen HILDRING. Utstillingen viser verk fra NNBKs medlemmer og finner sted i Troms Kunstforeningen i perioden 11. juni - 29. august 2021.


Jeg deltar med en installasjon med tittel "Hvite liner i pil og sand", laget til utstillingen. I sitt uttrykk er verket slik en hildring presenterer seg. Takk til Kulturrådet for prosjektstøtte!En kortvideo fra utstillingsåpningen 11.juni;

Foto; Lill-Ania Olsen

"Hvite linjer i pil og sand" er laget av hvit marmorsand og hvitmalte piler fra en pilehekk som en venn skulle kvitte seg med. Pilene er tørket og avbarket, pusset og så malt i flere strøk med hvit akrylmaling slik at overflaten fremstår glatt og jevn. Verket er en overføring av min interesse for krumming i streken i frihåndstegning, til krumming i naturens egen vekstprosess. Tid spiller inn som et element, uttrykt gjennom materialvalget, der spillet mellom det som har vært ungt og levende og det som er bestandig og gammelt presenteres gjennom pil og sand. Verket forholder seg til utstillingstittelen HILDRING, ved at det ved sitt uttrykk er slik en hildring presenteres seg.