top of page
Search

HALO ved Samisk Senter for Samtidskunst / Sàmi Dàiddaguovddàs

Updated: Jan 30, 2022

Utstillingsperiode: 25. november - 23. desember 2021 (del1) og 6.-30.januar 2022 (del2).


Jeg deltar på AURA lyd med lydfilen DOVDAN (link nederst) på del1 og del2 av utstillingen. Til utstillingens del1 viser jeg også en papirskulptur med tittel CALCULUS, laget til denne utstillingen.


CALCULUS er en papirskulptur satt sammen av tre tegnede A4 ark, 300 g Canson papir. Hvert papir er formet til en bue før papirene er montert sammen til en skulptur. Alle sidene er tegnet med lange rette linjer med tusj - en farge for hver side. Linjene er tegnet på frihånd tett i tett og ingen linjer krysser hverandre. På den måten danner linjene en finstemt struktur og hver linje kan forstås som en HALO, på samme måte som selve det buede arket og skulpturens ytre form. CALCULUS er fra latin og betyr små stener, og refererer til prosessen med å forstå noe ved å studere de små bitene.


Foto: Emma Gunnarsson


Foto; Sissel Aurland


Lydfilen DOVDAN, er mitt bidrag til AURA lydprogrammet som har vært inkludert på seks av NNBKs 50-års jubileumsutstillinger i 2021. Lydprogrammet var også del av utstillingen HALO ved Sàmi Dàiddaguovddàs i perioden 25.11-23.12.2021 (del1) og 6.1.-30.1.2022.


DOVDAN er samisk og kan oversettes til sansning på norsk. Sansning av naturen som grunnlag for menneskers eksistens er utgangspunkt for lydverket. Lydene, luktene og inntrykkene som vi erfarer ved tilstedeværelse i naturen, har en kraft. Lydfilen «Dovdan» forsøker å formidle denne kraften.

her er link til hele lydprogrammet AURA LYD:


Takk til kulturrådet for prosjektstøtte!

Comments


bottom of page